itempazar.com

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA

AYDINLATMA METNİ

ALFATEK YAZILIM DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ (Bundan böyle ALFA olarak anılacaktır) olarak www.itempazar.com internet sitemizde ve tüm alt alan adlarımızda şahsınıza ait kişisel verilerin işlenmesi ve korunması süreçlerine hassasiyetle önem vermekteyiz. İşbu aydınlatma metni; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 10. maddesi ile ilgili Yönetmelikler, Tebliğler ve Kurul kararları doğrultusunda aydınlatma yükümlülüğümüzü yerine getirmek ve sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Bu metinde; kişisel verilerinizi işleme amacımız, hangi kişisel verilerinizi hangi yöntemle, hangi hukuki sebebe dayanarak işlediğimiz, kimlere ve hangi amaçla aktarabileceğimiz ve sahip olduğunuz haklarınız konularında detaylı bilgilere yer verilmiştir. Bu sebeple; aydınlatma metnini dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.


1. Kişisel Verilerinizi İşleme Sürecindeki Temel İlkelerimiz ve Önceliklerimiz

Kişisel verilerinizi 6698 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" ile 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" kapsamında öngörülen usul ve esaslara uygun şekilde işleyerek korumaktayız. Kanun kapsamındaki "kişisel veri" ifadesinin yalnızca gerçek kişilere ait olan verileri kapsadığını, tüzel kişilere ait "kişisel veri" tanımlamasının olmadığını ayrıca bildirmek isteriz.

Kişisel verilerinizi; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru bir şekilde ve güncel olarak, belirli, açık ve meşru amaçlarımız doğrultusunda işlemekteyiz. Ayrıca kişisel verilerinizi; işlediğimiz amaçlarla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde ilgili mevzuatta öngörülen veya işlediğimiz amaç için gereken süre kadar muhafaza etmekteyiz.

Aydınlatma yükümlülüğümüz kapsamındaki kişisel verileriniz, tamamen veya kısmen otomatik yollarla veya veri kayıt sisteminin parçası olarak otomatik olmayan yöntemlerle işlenmektedir.

İşbu aydınlatma metninde yazılı kişisel veri işleme amacımız değiştiğinde veri işleme faaliyetine başlamadan önce aydınlatma metnini güncelleyerek bilgilendirme yükümlülüğümüzü yerine getireceğiz.

2.Tanımlar

Okumakta olduğunuz Aydınlatma Metninde ve Kanun'da yer alan teknik terimleri daha anlaşılabilir kılmak adına 6698 sayılı Kanun'a uygun, açık ve sade şekliyle aşağıda sıraladık:

Kişisel veri: Kimliği belirli olan veya belirlenebilir gerçek kişiye ait her türlü bilgiyi,

Özel nitelikli kişisel veri: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini,

Veri sorumlusu: Kişisel verilerinizi işleyen, veri işleme amaçlarını ve yöntemlerini belirleyen, verilerinizi korumak üzere kurulan veri kayıt sistemi altyapısını hazırlayan ve yöneten sorumluyu,

Veri sorumlusu temsilcisi: Türkiye'de yerleşik olmayan veri sorumlularını Kanun'da belirlenen şartlarla temsile yetkili Türkiye'de yerleşik tüzel kişi ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiyi,

Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini, Kanun: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nu,

Kişisel verilerin silinmesi: Kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini,

Kişisel verilerin yok edilmesi: Kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini,

Kişisel verilerin anonim hale getirilmesi: Kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesi işlemini,

ifade eder.

3.Kişisel Verilerinizi İşleme Şartlarımız

Kanun'a göre kişisel veriler bazı istisnalar dışında ilgili kişinin açık rızası ile işlenebilmektedir. Açık rıza, belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rızayı ifade etmektedir. Açık rıza olmadan işlenebilen kişisel veriler şu şekildedir;

1.Kanunlarda açıkça öngörülmesi

Gerek 5651 sayılı Kanun'a göre yer sağlayıcı olmamız sebebiyle doğan yükümlülüklerimiz, gerekse web sitemize üye olmanızla birlikte 6098 sayılı Kanun'a göre kurulan üyelik sözleşmesi kapsamında kanunlarda yazılı sebeplerle asgari düzeyde gerekli kişisel verileriniz açık rıza olmadan işlenebilir.

2.Bir sözleşmenin kurulması veya ifası

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde kişisel verileriniz işlenebilir.

3.Hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirebilmesi için zorunlu olması

Gerek adli makamlar gerekse idari makamlar tarafından bilgi ve belge talep edilmesi gibi sebeplerle hukuki yükümlülüğün yerine getirilebilmesi amacıyla kişisel verileriniz işlenebilir.

4.Alenileştirilmiş veri

Kişisel veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması durumunda bu verilerin işlenmesi mümkündür.

5.Hak tesisi, kullanılması ve korunması

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde kişisel verileriniz işlenebilir.

6.Veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusu olarak ALFA'nın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması halinde kişisel verileriniz işlenebilir.


4.İşlediğimiz kişisel verileriniz, ve işleme sebeplerimiz

  1. Kişisel veriler:

T.C. Kimlik Numarası,

İsim Soyisim

Doğum Tarihi

Eposta

Yaşadığınız Şehir

Kullanıcı Adı

Şifre

Hakkımda (özgeçmiş)

Telefon Numarası

İşleme Amacımız

itempazar.com web sitemize üyeliğinizi gerçekleştirmek

Bilgilerinizi doğrulamak ve üyelik hesabınızı onaylamak suretiyle üyelik sözleşmesinin kurulması için asgari seviyede gerekli olması

5651 ve 5237 sayılı Kanunlar gereği adli ve idari makamlar tarafından talep edilmesi durumunda bu yükümlülüğün yerine getirilmesi

Yasal ve Hukuki sebepler

Üyelik sözleşmesinin kurulması ve ifası,

5651 sayılı Kanun'dan kaynaklanan Yer Sağlayıcı Yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için zorunlu olması,

Önceden aldığımız açık rızanız

Sistemimize Ulaştığı Ortam

www.itempazar.com

2.Kişisel Veriler

IP Adresi, Trafik Verisi,

Çerezler, Kullanılan Cihaz,

İşletim Sistemi ve Tarayıcı

İşleme Amacımız

5651 ve 5237 sayılı Kanunlar gereği adli ve idari makamlar tarafından talep edilmesi durumunda bu yükümlülüğün yerine getirilmesi,

Üyelerimizi/ Potansiyel üyelerimizi daha yakından tanımaya ve bu doğrultuda web sitemizin altyapısını geliştirmek amacıyla meşru menfaatimizin gerçekleştirilmesi

Yasal ve Hukuki sebepler

5651 sayılı Kanun çerçevesinde Yer sağlayıcı olarak hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirebilmesi için zorunlu olması

Veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

Önceden aldığımız açık rızanız

Sistemimize Ulaştığı Ortam

www.itempazar.com

3.Kişisel Veriler

Özel Mesaj

Üye Notları

Ceza sebepleri

İşleme amacımız

Üyelik hizmetinin ifası,

5651 ve 5237 sayılı Kanunlar gereği adli ve idari makamlar tarafından talep edilmesi durumunda bu yükümlülüğün yerine getirilmesi

Yasal ve hukuki sebepler

Bir hakkın tesisi

Kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması

veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

Önceden aldığımız açık rızanız

Sistemimize ulaştığı ortam

www.itempazar.com

4.Kişisel Veriler

Profil Resmi,

Tartışma altında bulunan yorumlar

Banka Hesap Bilgileri,

Üye değerlendirmeleri

İşleme amacımız

www.itempazar.com web sitemizdeki üyelik hizmetinden en üst seviyede yararlanmak amacıyla üye tarafından ihtiyari olarak bu bilgilerin sisteme girilmesi ve alenileştirilmesi.

Yasal ve hukuki sebepler

Veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması

Bir hakkın tesisi,

Kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

Sistemimize ulaştığı ortam

www.itempazar.com

Üyelik girişi gerçekleştirilmediğinde IP Adresi, Trafik Verisi, Çerezler, Kullanılan Cihaz, İşletim Sistemi ve Tarayıcı gibi kişisel verileriniz anonim olarak işlenmektedir. Bu veriler kişisel veri sahibi ile ilişkilendirilmeden, web sitemizin alt yapısının güçlendirilmesi, potansiyel üyelerimizi daha yakından tanımak gibi meşru menfaatlerimiz doğrultusunda anonim olarak işlenmektedir. Web sitemizi üyelik girişi yapmadan kullanmaya devam etmeniz halinde bu verilerin anonim olarak işlendiğini kabul etmiş sayılmaktasınız.


5.Kişisel Verilerinizin Yurtiçi ve Yurtdışına Aktarılması (Paylaşılması)

Kişisel verilerinizi bu metinde yazılı işleme şartlarının yanında Veri sorumlusu ve yer sağlayıcı olarak kanunda belirtilen sebeplerle, hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla ve meşru menfaatlerimizle sınırlı olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında bulunan iş ortaklarımızla, partnerlerimizle, hukuki/ ticari çözüm ortaklarımızla ve adli/idari makamlarla paylaşmaktayız. Sayılan bu sebeplerle yaptığımız paylaşımlar ALFA'nın denetiminde olup kişisel verilerinizin paylaşılması konusunda veri güvenliğinize en üst seviyede önem veriyoruz. Tüm paylaşımlarımız 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 8. ve 9. maddelerine uygun şekilde, yeterli önlemler alınarak ve yeterli koruma sağlanarak paylaşılmaktadır.

1.Kişisel Verilerinizin Yurt içine Aktarılması

Kişisel verilerinizi Yurt içinde HostLAB İnt. ve Bil. Hizmetleri bünyesinde bulunan sunucularda saklamak ve yedeklemek için bu firmayla paylaşmaktayız. Bununla birlikte kişisel verilerinizi web sitemizin alt yapısını onarmak, stabil kılmak ve geliştirmek için teknik ekip, yazılım uzmanları, altyapı uzmanları, veritabanı uzmanları, grafik tasarım ekibi gibi dış hizmet sağlayıcılarımızla ve hukuki ihtilafların yönetilmesi ya da başvurularınızın cevaplandırılması için hukuk birimimizle ve avukatlarımızla Kanun'a uygun şekilde paylaşmaktayız

Kişisel verileriniz reklam anlaşmaları, ticari kampanyalar için iş ortaklarımızla da Kanun'a uygun şekilde paylaşılmaktadır. Bunun yanı sıra 5651 sayılı yasadan kaynaklanan yükümlülüklerimizin ve sorumluluklarımızın yerine getirilebilmesi amacıyla idari/ adli makamlar tarafından talep edilmesi halinde kişisel verileriniz bu makamlarla da paylaşılmaktadır.

2.Kişisel Verilerinizin Yurt dışına Aktarılması

Kişisel verilerinizi, aydınlatma metninde yazılı işleme taahhüdümüz ve ilkelerimiz kapsamında tüm gerekli güvenlik tedbirlerini alarak web sitemizin alt yapısını onarmak, stabil kılmak ve geliştirmek için yurt dışında bulunan teknik ekip, yazılım uzmanları, altyapı uzmanları, veritabanı uzmanları, grafik tasarım ekibi gibi dış hizmet sağlayıcılarımızla, reklam anlaşmaları, ticari kampanyalar için iş ortaklarımızla meşru menfaatlerimiz doğrultusunda Kanun'a uygun şekilde paylaşmaktayız.

Veri Sorumlusu ve veri sorumlusu temsilcisi

Kişisel verileriniz Türkiye Cumhuriyeti'nde yerleşik Veri Sorumlusu ALFATEK YAZILIM DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ sorumluluğunda işlenmektedir. ALFA, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Veri Sorumlusu Temsilcisi Emin YORMAZ tarafından Kanun'da yazılı konularda temsil edilmektedir. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi'ne ait iletişim bilgileri şöyledir;

ALFATEK YAZILIM DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ adına Veri sorumlusu EMİN YORMAZ

Eposta[email protected]

7.Veri Sahibi Olarak Bilgi Edinme Hakkınız, Başvuru Şekli ve Cevap

1.Başvuru ve Esasları

6698 sayılı Kanun'un 11. maddesine ve 10.03.2018 tarihli 30356 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU USUL VE ESASLARI HAKKINDA TEBLİĞ'e göre veri sahibi olarak veri sorumlusu ALFA'ya Veri Sorumlusu Temsilcisi vasıtasıyla başvuru hakkına sahipsiniz. Başvurunuzu Türkçe yapmak kaydıyla bu haktan yararlanabilirsiniz. Başvuru yaparak aşağıda yazılı haklarınızı kullanabilirsiniz:

2.Başvurunuza Cevap

Veri sahibi olarak yaptığınız başvuruları etkin, hukuka ve dürüstlük kuralına uygun olarak sonuçlandırmak için gerekli ve yeterli her türlü idari ve teknik tedbirlerimiz mevcuttur. Yaptığınız başvuru neticesinde başvurunuz kabul edilir ya da gerekçesi açıklanarak reddedilir. Başvurunuz en kısa zamanda ve en geç 30 gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılarak başvuru sonucu; elektronik ortamda, başvurunuzu ilettiğiniz e-posta adresine gerekçelerimizle birlikte gönderilir. İşlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, 6698 Sayılı Kanun'un 13. maddesi ile Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ'in 7. maddesinde yazılı ücret talep edilebilir. Başvurunuzun kabul edilmesi halinde en kısa sürede talep konusu işlem hakkında işlemin gereğini yerine getirerek bilgi vereceğiz.

8.Yürürlük

Okumakta olduğunuz aydınlatma metni www.itempazar.com web sitemiz için mevzuata uygun şekilde hazırlanmış olup ihtilaf halinde ya da uygulamadaki çelişkilerde 6698 Sayılı Kanun ve ikincil mevzuat düzenlemeleri dikkate alınacaktır. Aydınlatma metni, gereklilik halinde güncellenebilecek olup güncellendiğinde yeni aydınlatma metnine web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.